Bokdiskussion - Förföljaren, Magnus Nordin

Citat/utdrag som sammanfattar deckaren.

’’Han hade väntat länge. Över en timma på den mörka gångvägen, och han hade börjat undra varför hon dröjde. Hennes rutiner följde ett mönster som hon sällan bröt. Måndagar och onsdagar, halv elva exakt på klockslaget, brukade hon komma ut genom porten, vika av till vänster och följa gångvägen genom parken. Pojkvännen slutade sitt pass på restaurangen elva, aldrig tidigare. Till centrum tog det inte mer än fem minuter och hon var alltid tidig. ’’


Varför valde jag just detta utdrag?
- Jag valde detta utdrag för att när man läser det så hänger det direkt ihop med titeln på boken. Mannen som i utdraget förföljer flickan vet väldigt mycket om henne och hennes rutiner och det sammanfattar också mycket utav boken eftersom det i händer flera gånger att han dyker upp på de platser som hon befinner sig på.
I detta utdrag så nämns även flickans pojkvän och att han jobbar på restaurangen, boken kretsar väldigt mycket kring han och hans tankar samt tiden på hans jobb där det är en hel del diskussioner mellan olika karaktärer i boken.

 

Beskrivning av en karaktär i boken.

Adnan- Adnan är en 19 kille som är tillsammans med Malin, en flicka som en dag försvinner spårlöst ifrån Bergsfors. Han studerar juridik på högskolan samtidigt som han ”extraknäcker” och hjälper till på sin pappas restaurang på kvällar och helger. Han kommer ursprungligen ifrån Bosnien men kom som sjuåring till Sverige. Han har ett alldagligt ansikte med bruna ögon och brunt hår. Han är medellång och har en hyggligt skapt kropp. Han är omtyckt av alla och han säger aldrig något ont ord om någon. Han ställer alltid upp för sina vänner oavsett om de bara behöver prata, eller låna pengar, men han kräver aldrig någonting tillbaka. Det framgår i boken att Malins vänner påstår att hon har haft sån tur när hon träffade Adnan, och han framstår som den ’’perfekta pojkvännen’’. Det tycker även Malin, hon är livrädd för att förlora honom.
Adnan har lätt för att se igenom människor, alltså se om de ljuger, mår dåligt osv. Detta märks då han ser att Malin mår dåligt över någonting hon inte vill berätta. Han vill veta vad som tynger ner henne men han låter bli att fråga för mycket eftersom han älskar henne och vill inte tjata på henne så att hon tycker att det är jobbigt. Adnan älskar verkligen Malin och han skulle kunna göra allt för henne!


Varför jag valde att just beskriva Adnan:
- Det finns flera huvudpersoner i boken som man kan beskriva, men jag valde just Adnan eftersom jag tyckte han var med på de flesta håll genom hela boken. Boken var uppdelad i 4 delar och Adnan var med i tre stycken. Hans känslor och tankar kring saker och ting beskrivs mycket i boken och han har bra kontakt med de båda två tjejerna som försvinner. Detta får honom att se ut som gärningsmannen i det hela för ett tag, men om man jämför beskrivningen av Adnan ovan med en gärningsman så stämmer detta inte överens… Han visar sig sedan som en ”hjälte” i ett drama som uppstår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0